Druesaft

Hjemmelaget druesaft er moro og utrolig godt!

Druesaft av egne, blå druer. Jeg lar dem henge så lenge som mulig på busken. Da blir de utrolig søte og gode og får en fyldig og fin smak. Er druene søte, er råsaften søt nok til å drikkes som den er, altså som druejuice, helt uten tilsetning av sukker. Men om du ønsker å lage en saft for å blande med vann, er det greit å tilsette litt sukker. Saften bør nok fryses om den skal lagres over lengre tid.

Råsaft

  • 1 kg druer
  • 1,5 dl vann

Skyll druene og fjern evt. dårlige druer, og ha dem oppi en kasserolle. Kok opp og la småkoke under lokk til de har falt godt sammen. Det tar minst en time, men de kan gjerne koke lenger. Pass på at ikke for mye væske fordamper mens det står og koker. Hel druemassen over i dørslag og la det renne godt av seg over i en bolle. Ikke klem, la det heller stå lenge, gjerne noen timer. Hvis du lar det stå over natten, bør du la det stå å kjøleskap. Nå er råsaften ferdig, og nydelig å drikke som druejuice. Spesielt hvis druene er godt modne, er det alldeles nydelig!

Druesaft med tilsatt sukker

  • 1 liter råsaft
  • 500 g sukker
  • evt. litt sitron eller lime om du ønsker noe mer syre i smaken

Ha saften tilbake i kjelen og ha oppi sukker. Varm opp og rør til sukkeret har smeltet. La det koke opp. Hell over på flakser. Hvis du skal fryse flaskene, bør du ikke fylle dem for fulle

Smak og bruk
Råsaften har en rik og sødmefylt smak, og er nydelig til frokostbordet, som tørstedrikke, eller hvorfor ikke servere den som et alkoholfritt alternativ til rødvin?

Saften som er tilsatt sukker, blandes ut med vann i forholdet 1:3 eller 1:4 avhengig av hvor sterk du liker saften. Den er mild og sødmefylt, med en nydelig druesmak.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.