Kyllingbryst med myske

Myske – en nydelig aroma – og helt perfekt til smaksetting av kylling. Kyllingbrystene er pakket i folie og bakt på grill.

Dette er vel mer en fremgangsmåte enn en oppskrift. Jeg pleier å kjøpe hele kyllinger og skjærer ut brystene, men du kan også kjøpe ferdig kyllingfilet.

  • 2 kyllingbryst – renskåret uten skinn og ben
  • noen skiver med meierismør
  • blomstrende myske (kan sløyfes eller erstattes med andre friske urter etter ønske)
  • salt
  • pepper

Start med å legge to stykker med aluminiumsfolie på benken. Foliestykkene må være så store at du greier å pakke inn kyllingbrystene. Legg en skive smør på hver, og legg litt av mysken oppå smøret. salte og pepre den ene siden av kyllingbrystene, og legg dem med den krydrede siden ned. Salte og pepre den andre siden av kyllingen, og legg smør og myske oppå. Pakk inn kyllingstykkene ved å samle sidene på folien og brette/rulle folien ned på midten. Brett opp kantene.

Stekes i grill (med lokk) på indirekte varme til de er gjennomstekt – jeg bruker steketermometer, og steker til kjernetemperaturen er rundt 64 grader.

Dersom du bruker vanlig grill uten lokk, kan du pakke opp folien og snu kyllingen etter en stund, slik at den blir stekt på begge sider.

Serveres med nypoteter, grillet salat, eller andre grillede grønnsaker.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.