Squash og potetrøsti

Disse kakene av potet og squash er helt nydelige som tapas eller meze, eller som tilbehør til kjøtt eller fisk.

Her behøver du ikke følge oppskriften slavisk. Du kan gjerne variere mengdene med squash, potet og løk. Og lek deg gjerne med urter i tillegg!

  • 680 g potet – revet
  • en liten skvis sitron
  • 300 g squash – revet
  • 1 liten løk (50 g) – revet
  • 2 egg, sammenpisket
  • Salt og pepper

Vask potetene og riv dem på et halvgrovt rivjern. Jeg pleier å beholde skallet på, men du kan godt skrelle dem om du ønsker det. Legg de ferdig revne potetene i vann, gjerne med en skvis sitron. Da unngår du at potetene blir brune. Riv squashen og ha i litt salt som du blander godt inn. La squashen stå med saltet minst 10 minutter slik at saltet kan trekke ut væske. Sil de revne potetene og klem ut mest mulig av vannet. Ha oppi revet løk. Sil av squashen og klem ut så mye fuktighet du klarer. Dersom du har brukt mye salt, kan du skylle av saltet (Tips: smak på squashen – dersom den bare er passe salt, trenger du ikke skylle den). Bland sammen squash, løk og potet. Ha oppi sammenpisket egg, litt salt og pepper og bland godt. Form nå kaker som du klemmer god sammen, ca 2 cm høye. Jeg bruker en liten form som seg har massen oppi og klemmer godt ned.

Legg kakene på et bakepapir på stekeplate. Bruk ostehøvel og ha en skive smør på hver av kakene. Stek i ovn på 220 grader til de begynner å bli gylne – ca 20-25 minutter.

Velbekomme!

Tips: Dryss gjerne litt revet parmesan eller annen ost på toppen halvveis i stekingen.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.