Tzatziki

Tzatziki er perfekt tilbehør til grillmat. Ekstra god er den med litt frisk mynte fra hagen, og kanskje litt dill?

  • 1/2 liter kremet yoghurt
  • 1 agurk, revet
  • 1 ts salt
  • 1 stilk mynte, finhakket
  • 1 fedd hvitløk, presset
  • salt og evt. pepper etter smak
  • en skvis presset sitron
  • litt god olivenolje

Hvis du bruker hjemmelaget yoghurt eller yoghurt naturell, kan du lage kremet yoghurt ved å legge et klede over en kjøkkensil. Sett silen over en bolle, og hell yoghurten oppi. La yoghurten stå og renne av seg på benken i noen timer, eller i kjøleskapet over natten. Konsistensen blir nå fløyelsmyk, og smaken mild og god. Du kan også bruke gresk eller tyrkisk yoghurt kjøpt i butikken.

Riv agurken og dryss litt salt over den. Bland inn saltet og la agurken stå en times tid slik at saltet får trukket ut væske. Ha yoghurten i en bolle, og tilsett hvitløk og mynte. Klem ut vannet av agurken, og ha agurken oppi yoghurten. Bland godt. Smak til med salt og pepper, og evt. en skis sitron. Hell over litt god olivenolje rett før servering

Tips:
Tilsett også litt finhakket frisk dill!

En kommentar til «Tzatziki»

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.