Jordbærcoulis – jordbærsaus av friske jordbær

Jorbærcoulis – eller jordbærsaus av friske jordbær. Enkel å lage, og kjempegod!

I denne coulisen bruker jeg sukkerlake fra nedlagt rabarbra og tryller frem en alldeles himmelsk, frisk og balansert jordbærcoulis. Oppskriften er tilpasset så den fungerer med stavmikser. Du kan også bruke markjordbær.  Hvis du ikke har sukkerlake fra rabarbra, kan du bruke melis og en ss vann. 

Gir xx dl coulis, passer til 4 porsjoner

  • 100 g godt modne og søte jordbær, renset
  • 70–80 g lake fra rabarbra (kan erstattes av melis og 1 ss vann)

Ha jordbær og litt mesteparten av rabarbralaken i stavmikser og kjør til en jevn puré. Smak på den, og ha i mer lake til du synes den er passe søt. Dette kan variere med bærene. Husk at laken også er både mild og frisk, så du trenger ikke være redd for at coulisen skal bli for søt. Er du usikker, kan du derfor ha i litt mer lake. Ha deretter sausen oppi en finmasket sil, og press den gjennom, så den blir jevn og fin. Sausen kan oppbevares i kjøleskap, men har kort varighet. Den bør derfor lages samme dag som den skal brukes.

Smak og Bruk

Denne coulisen har en rund friskhet som passer godt til en ostetallerkenDen er også ypperlig som saus til is eller til riskrem.

Tips

Tilsett også noen mynteblader før du kjører det hele i stavmikseren, og du får en spennende og fin smakskombinasjon som er helt perfekt til vaniljeis!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.