Grannacotta

Panna cotta med granskuddsirup som smakstilsetning – med et klart, gjennomsiktig lokk av rabarbragele med granknopper. Delikat og morsom dessert.

  • 1 liter kremfløte
  • 1 dl helmelk
  • 120 g sukker
  • 4 ss granskuddsirup (kan sløyfes og erstattes med frø fra 1/2 vaniljestang)
  • 4 plater gelatin
  • en knisodd salt

  • 2 dl søt rabarbralake
  • 2 plater gelatin
  • granknopper av hannblomst

Legg gelatinplatene i vann. Ha kremfløte, melk sukker og granskuddsirup i en kasserolle og varm opp til kokepunktet. Dersom du ikke bruker gransksuddsirup, kan du tilsette 40 g mer sukker. Ta kjelen av platen, klem ut vannet av gelatinen og tilsett den i den varme blandingen. Rør godt. Hell blandingen over i porsjonsskåler. Dekk skålene med plast eller lokk og sett dem i kjøleskapet. La dem stå til de har stivnet. Det tar vanligvis minst 3–4 timer.

Når panna cottaen har stivnet, kan du lage gelelokket. Bløtlegg gelatinen og kok opp rabarbralaken. Klem ut vannet av gelatinen og ha oppi den varme laken. Avkjøl væsken til omtrent romtemperatur. Jeg pleier å sette kjelen i kaldt vannbad for at det skal gå litt raskere.

Hell geleen over pannacottaen og legg oppi granknoppene. Sett kaldt til geleen har stivnet.

En kommentar til «Grannacotta»

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.