Granskuddsirup

Granskuddsirup kokes av de lysegrønne, delikate skuddene på grana. Jeg bruker den til is, som smak i panna cotta, men også til drinker.

Dette er den vanligste måten å lage granskuddsirup på, i Norge i allefall. Du kan også prøve Granskuddsirup-uten koking.

  • granskudd – lysegrønne og myke
  • vann
  • sukker

Legg granskuddene i en kasserolle og dekk dem med vann. Ikke bruk mer vann en nødvendig. Kok opp og la granskuddene koke under lokk ved middels varme i ca. 20 minutter.

Sil bort granskuddene og mål opp væsken. Som utgangspunkt kan du bruke 3 deler væske og 2 deler sukker. For eksempel: Har du 15 dl væske bruker du 10 dl sukker. Ha alt tilbake i kasserollen og la det koke opp over svak til middels varme. Til å begynne med er fargen grønn, men blir rødere etter hvert som sirupen koker inn. Kok videre til væsken har tyknet og fått n fin rød farge og sirupkonsistens. Det tar litt tid, men husk at sirupen vil tykne ytterligere når den blir avkjølt så ikke kok den altfor lenge. Bruk en liten øse og fjern hvit skum som danner seg langsmed kanten underveis i kokingen. Sirupen skifter farge til rosa og etter hvert blir den mørkere rød, helt av seg selv!

Hell sirupen over på rene, steriliserte flasker eller glass.

Granskuddsirup kan brukes på is, til pannekaker, som smakstilsetning i panna cotta, over bær, til alt av vilt og spekemat, som tilbehør til ost eller i drinker.

4 kommentarer til «Granskuddsirup»

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.