Rabarbra i lake

Lekre rabarbrabiter på glass. Ypperlig å bruke til dessert eller i kake. Og laken er nydelig. Den kan blandes med vann og blir en deilig sommerdrikk!

Lekre rabarbrabiter på glass. Ypperlig å bruke til dessert eller i kake. Og laken er nydelig. Den kan blandes med vann og blir en deilig sommerdrikk!

Rabarbrastilkene koker veldig lett i stykker. Men hvis du legger dem i sukkerlake og koker glassene etterpå, holder stilkene seg fine.  

Til ca 2 liter

  • 500 g sukker
  • 1 liter vann
  • 2 liter rabarbastilker
  • 1 vaniljestang

Start med å sterilisere glassene og lokkene. Kok opp vann og tilsett sukker. Rør godt til alt sukkeret er løst opp. Skrell stilkene og kutt dem i den fasong du ønsker, gjerne 3–4 cm lange. De tykkeste stilkene kan du dele på langs. Ha stilkene oppi glassene – så tett du får til. Del vaniljestangen på langs, og fordel den i glassene. Hell over sukkerlaken. Glassene skal være helt fulle, så det såvidt renner over. Sett på lokk. Hvis du har skrulokk, skal du bare skru dem lett til. Sett nå glassene i en kjele med vann. Kok opp og la det koke i 10 minutter. Eller sett glassene i ovn på 100 grader i 15 minutter. Har du dampovn, er den perfekt til dette. Da kan du stille inn på 95 grader.
Ta glassene ut av kjelen eller ovnen, vent 5 minutter og skru lokkene godt til. Sett glassene på hodet men de avkjøles. Skru lokkene til på nytt når de er avkjølt. Jeg oppbevarer dem kjølig.

Smak og bruk

Både rabarbraen og laken får en nydelig syrlig men samtidig rund og sødmefylt smak. Bruk rabrabrastilkene til dessert sammen med litt is. Laken kan du bruke som saus. Du kan også sile av rabaraen og bruke laken som saft, eller som gelelokk på panna cotta (oppskrift kommer) Eller hvorfor ikke lage en ostekake med rabarbralokk – (oppskrift kommer). 

Tips

Kok først skallet i det vannet du skal lage laken av,– så får du nydelig farge på laken!

5 kommentarer til «Rabarbra i lake»

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.