Rosa (fisk) og grønn (pasta)

Rosa og grønn kaller vi denne retten hjemme hos oss. Flere av barnas venner som ikke likte fisk, likte denne og ba om at mamman / pappan skulle få oppskrift. Jeg har brukt hjemmelaget tagliatelle med ramsløk i denne retten. Men det går fint med tagliatelle laget med spinat også

Rosa og grønn kaller vi denne retten hjemme hos oss. Flere av barnas venner som ikke likte fisk, likte denne og ba om at mamman / pappan skulle få oppskrift. Jeg har brukt hjemmelaget tagliatelle med ramsløk i denne retten. Men det går fint med tagliatelle laget med spinat også.

4 porsjoner

  • 4 serveringsstykker filet av laks eller ørret, uten skinn
  • grønn spaghetti 
  • 1 blomkål
  • 1 broccoli
  • 1 fløtebeger
  • en slant hvitvin
  • ramsløkolje eller en annen urteolje
  • litt hvitløk, urter og evt. tørket sopp

Hell fløten i en kjele og kok opp. Ha i litt salt, pepper, evt. litt hvitløk og urter, hvitvin, tørket sopp, og la den småkoke mens du lager resten. Kok opp rikelig med lettsaltet vann til pastaen og til grønnsakene. Lag passende buketter av blomkål og grønnsaker, og del fisken i passende serveringsstykker. Hvis du bruker kjøpt pasta, skal den kokes som det står på pakken. Er pastaen fersk, vil koketiden variere med tykkelsen. Jeg pleier å smake på den for å få den passe kokt. Grønnsakene koker jeg i tre minutter, deretter heller jeg av vannet og lar dem stå og vente mens fisken steker ferdig. Fersk pasta har jeg i vannet omtrent samtidig med at jeg steker fisken.

Stek fisken på middels varme på begge sider til den såvidt er stekt. Kjernetemp 45–50 grader. Dryss over salt og pepper. Ved servering ha litt ramsløkolje over.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.