Moussakainspirert traktkantarellrett

Deilig høstrett med traktkantareller. En kjøttfri moussaka!


Deilig kjøttfri moussaka med nyplukket traktkantarell. 
Til 2 personer (her er jeg litt usikker på om dette egentlig blir for mye til 2)

  • 3-4 poteter (rå)
  • 1 aubergine
  • 1 liten squash
  • olje til steking av grønnsakene
  • 300–500 g traktkantarell
  • smør til steking av soppen
  • 2 små løk i skiver
  • 1 fedd hvitløk
  • 10 cherrytomater, delt i skiver
  • gresk urteblanding, tørket (moussakakrydder), eller frisk oregano
  • 3 ss smør
  • 7 ss hvetemel
  • 7,5 dl melk
  • 2 egg, sammenpisket
  • salt, pepper, revet muskat


Start med å lage bechamelsaus: Smelt 3 ss smør i en kjele og ha i 7 ss hvetemel. Når smøret er smeltet, og tilsett melken under omrøring. La sausen småkoke mens du hele tiden rører godt. Ha i litt salt og revet muskat. La sausen avkjøle litt før du har i de to sammenpiskede eggene. Mens sausen kjøles ned, gjør du istand resten.

Poteter, aubergine og squash skjæres i skiver og stekes lett i panne. Legg skivene lagvis i en ildfast form, og legg litt saus mellom alle lagene. Stek soppen i tørr panne til den slipper væske og fortsett å steke i tørr panne til væsken har fordampet. Ha i en god smørklatt og stek videre til soppen begynner å bli stekt. Skru ned varmen litt, og ha i løk på slutten av steketiden. Krydre med salt og pepper og urtene. Ha i hvitløken, cherrytomater i skiver og stek litt til. Ha soppblandingen oppå grønnsakene i formen.

Ha sausen over soppen og stek i ovn som du steker lasagne.
Stek på ca 200 grader til den er gyllen og fin. Det tar gjerne 30–40 minutter.

Serveres med en god salat og rødvin. Enjoy!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.