Det er et utrolig koselig å spise mat ute i skogen. Ta med deg en primus eller fyr opp et bål, så kan du lage god mat med sopp du finner på turen.
Denne oppskriften lagde jeg til barneoppskriftsheftet «Lag mat med sopp» utgitt av Norges sopp- og nyttevekstforbund, utgitt i 2020.
Dette trenger du per person
- 1-2 kokte poteter
- 1 sjalotteløk eller 1/4-1/2 vanlig løk
- 1 pølse skåret i biter på 1-2 cm
- 1 kopp renset, oppskåret sopp
- 2 ss olje eller smør til steking
- salt og pepper
Grovhakk løk, del opp poteter og pølser i biter på 1-2 cm. Rens og stek soppen i en tørr panne til den gir fra seg væske, og stek videre til væsken har fordampet. Ha oppi en god klatt smør eller olje og stek videre til soppen har fått litt farge. Tilsett resten og stek til potetbitene begynner å bli gylne og pølsene er gjennomvarme. Smak til med salt og pepper.