Soppsuppe med nudler

Nydelig suppe som kan lages av både fersk og tørket sopp. Jeg pleier å lage den av kyllingkraft, noen ganger også soppkraft, men det går fint å bruke buljong også. Jeg pleier å være raus med chilien – fermentert chilisaus setter en fin spiss på suppen.

Nydelig suppe som kan lages av både fersk og tørket sopp. Jeg pleier å lage den av kyllingkraft, noen ganger også soppkraft, men det går fint å bruke buljong også. Jeg pleier å være raus med chilien – fermentert chilisaus setter en fin spiss på suppen.

 • 1 liter kyllingkraft
 • 1 dl hvitvin (kan sløyfes)
 • 75 g sopp i skiver (fersk steinsopp, kantarell, eller utvannet saltet sopp=
 • 20 – 25 g tørket sopp
 • 1 l kyllingkraft (kan erstattes av vann og buljong)
 • 2-3 ss soyasaus
 • 1 ts frisk ingefær, revet
 • 1 fedd hvitløk i tynne skiver
 • 75 g nudler (1 pakke)
 • 4 vårløk i tynne skiver
 • litt lime eller sitron
 • noen dråper chilisaus

Ha hvitvin og kraft oppi en kjele og kok opp. La småkoke for å få dempet den rå vinsmaken Knus den tørkede soppen grovt med hendene. Skjær den ferske soppen i skiver (små kantareller kan brukes hele, eller deles i «båter». Ha soyasaus, hvitløk, ingefær og og all soppen oppi suppen og la det koke 5-6 minutter. Ha nudlene oppi suppen, og la det hele koke så lenge som det står på nudelpakken. Mens suppen koker, skjærer du opp vårløken. Dryss vårløken over suppen og server med enn båt lime til å skvise over.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.