Selleripure med steinsopp-pulver

Selleripure er nydelig som tilbehør til både kjøtt og fisk. Steinsopp-pulver løfter selleripureen enda et par hakk! Jeg lager ofte pureen med creme fraiche istedenfor fløte. Da får den en ekstra trøkk.

Steinsopp-pulver er rett og slett tørket steinsopp som males til pulver i stavmikser eller hurtigmikser. Pulveret setter en fin spiss på denne selleripureen.

  • 1 sellerirot
  • vann til koking
  • 2-3 ss creme fraiche (mengden tilpasser du etter smak)
  • salt og pepper
  • muskat

Del selleriroten i terninger og kok den til den er mør. Sil av vannet, eller kok det inn. Mos sellerien. Du kan bruke en stamper, eller en stavmikser. Ha mosen i en kjele, tilsett creme fraîche og smak til med salt, pepper og muskat. Synes du mosen er tykk, kan du tynne den ut med litt fløte eller melk.

Dryss over rikelig med steinsopp-pulver og server!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.