Biffwok med strutseving

Strutseving er knallgodt i wok!

Jeg bruker ikke oppskrift når jeg lager wok. I denne oppskriften er derfor mengdene litt omtrentlige, og greie som utgangspunkt. Her kan det varieres masse. Og ikke glem å smake til mengdene med soya, salt og pepper! Strutsevingene jeg brukte her, hadde kommet litt langt, men de var sprø og fine, så jeg delte stilkene opp i 3–4 cm.

2 porsjoner

  • 250 g ytrefilet av storfe – i tynne skiver
  • 2 fedd hvitløk
  • 4–5 cm lang, tommeltykk ingefær
  • 1 paprika
  • strutseving (200 g kanske? )
  • vann til forvelling av strutseving
  • olje til steking
  • 1 løk
  • et par dl rødvin (kan sløyfes, men gir veldig god smak!)
  • 1–2 dl soyasaus etter smak
  • 4 (?) dl vann
  • et par-tre never med tørket traktkantarell
  • 1 chili (kan sløyfes)
  • 2 ts potetmel eller maizena eller bruk maizena jevner til passende konsistens

Retten serveres med ris. Jeg foretrekker basmati-ris.

Skjær kjøttet i tynne, avlange skiver, skjær hvitløken i tynne skiver og hakk ingefæren. Bland kjøtt, ingefær og hvitløk, og la dette stå litt, slik at smakene trekker seg litt inn i kjøttet. Vask strutsevingen godt, slik at alt rusk er borte. Dersom strutevingen har kommet litt langt, kan du kutte den opp, slik at stilkene er 3–4 cm. Kok opp vann med litt salt. Ha strutsevingen i det kokende vannet, og forvell den i 3–4 minutter. Avkjøl strutsevingen i kaldt vann. Sett på risen. Skjær opp løken i tynne båter, og del opp paprikaen i strimler, og evt. chilien i tynne skiver.

Varm opp en wok, ha i litt stekeolje og stek kjøttet. Det er lurt å bare steke litt kjøtt om gangen, slik at det får litt farge uten å bli helt gjennomstekt. Ha det stekte kjøttet over i en dyp tallerken. Ha i litt mer stekeolje, og fres løken et–to minutter. Ha oppi paprikaen og stek et minutt til. Hell oppi rødvin, soyasaus og vann. Ha oppi soppen. Smak på væsken. Er den for salt, har du i mer vann. Er den for tam, har du i litt mer soya. Bland potetmel ut i en kopp med vann til en jevning. La woken koke opp, og ha i litt av jevningen, til sausen får en passende konsistens. Ha oppi kjøttet og strutseving, la det koke opp igjen og bland godt. Smak evt. til med salt og pepper.

2 kommentarer til «Biffwok med strutseving»

  1. Idag har jeg plukka, smørstekt og satt strutseving til fermentering! Ser at du skriver at de du bruker her var kommet langt. Jeg lurer på hvor «grensa går» og hva som er dumt med å bruke de når de er langt kommen. Er det nok at de har snurren enda? PS jeg elsker bloggen din. Jeg elsker å høste fra naturen.

    1. Beklager litt sent svar – Stilkene kan være gode selv om de har kommet litt langt. Jeg har egentlig ikke noe bedre svar enn å prøve seg frem. 🙂 Lykke til! Og takk for pene ord 😍🥰🥰

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.