Hjemmelaget is med markjordbær

Sommerens markjordbær kan fryses i små glass, og brukes i verdens aller beste iskrem!

Jeg kjøpte meg ismaskin i sommer. Det var en veldig god investering. Hjemmelaget iskrem er veldig enkelt å lage, og veldig godt! Om sommeren fryser jeg ned små glass med markjordbær. De gir en fantastisk god smak på iskremen. Og det holder meg et lite glass (1/2-1 dl) til en 4-porsjons-ladning med iskrem.

Til 4 porsjoner

  • 2 egg
  • 1,5 dl sukker
  • 3 dl kremfløte
  • 2 dl melk
  • en neve markjordbær

Hvis du bruker frosne markjordbær, må disse tines før du bruker dem i denne isen. Pisk eggene sammen med sukkeret et par minutter. Bland i kremfløte og melk, og ha smeden oppi ismaskinen og slå den på. Rør jordbærene godt sammen til de nesten er en pure. Når isen begynner å tykne, har du oppi jordbærene. Kjør til isen er ferdig.

Hvis du ikke skal spise isen med en gang, har du den over i en serveringsbolle eller en oppbevaringsboks som må settes i fryseren. Ta isen over i kjøleskapet 1/2 – 1 time før du skal bruke den.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.