Kremet sellerisuppe med purre og sprøstekt serrano

Enten den serveres som en forrett eller som en liten smårett, er sellersuppe en vinner!

Målene i denne oppskriften er bare omtrentlige. Vanligvis smaker jeg meg til og er ikke så nøye med målene .

Forrett til 8 personer

Kyllingkraft (Kan selvsagt erstattes med buljong eller annen kraft):

  • skrog av to kyllinger
  • 1 t salt
  • 1,5 liter vann

*

  • 1 selleri i små terninger
  • 1–1,5 dl kyllingkraft (se over)
  • 1/2 purre
  • 3 dl kremfløte
  • 1–2 dl creme fraiche
  • 1 liten pakke serranoskinke (70 g el lign)
  • salt og pepper etter smak

Start med å koke kyllingkraften. La den småkoke noen timer, og sil av bena. Skrell sellerien og del den opp i små terninger. Kok selleriterningene i kraften til de er helt møre.

Mens sellerien koker, legger du serranoskivene på bakepapir på en stekeplate. Rist dem på varmluft på 180 grader til de er sprø. Følg godt med. Akkurat hvor lang tid dette tar, varierer veldig fra ovn til ovn. Ta ut serranoskivene av ovnen og la de avkjøles på husholdningspapir.

Del purren i to på langs, og skjær den tynne skiver som du skyller godt. Forvell purren i litt vann i 1 minutt sil den av. Kokevannet fra purren kan du helle oppi suppekraften, for det for veldig god smak. Purren avkjøles i iskaldt vann for å stoppe kokingen. Sett den forvellede purren til side.

Når sellerien er ferdig kokt, kjører du den sammen med kraften i en foodprosessor til den er helt jevn. Ha den tilbake i kjelen. Ha oppi kremfløten. Ta av et par øser med suppe over i en liten bolle og bland ut creme fraîche i den, før du heller det hele oppi suppen. Smak til med salt og pepper.

Hell suppen over i tallerkener, ha oppi purren og knust serranoskinke.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.