Flatbrød

Det er noe eget å kunne servere hjemmebakt flatbrød. Det blir så sprøtt og og så utrolig godt! Og ekstra gøy er det å kunne blande inn hjemmtesanket karve!

De må kjevles tynt, men det er slett ikke vanskelig å bake flatbrød. Jeg ha prøvd litt ulike meltyper/forhold, og endt opp med dette. Hvis du har høstet karvefrø, er det en glitrende anledning til å bruke dem i dette flatbrødet. Det gir en veldig fin smak.

gir 10 flatbrød på ca 35 cm i diameter

  • 100 g grov sammalt hvete
  • 100 g grov sammalt rug
  • 300 g hvetemel
  • 350 g vann (3,5 dl)
  • 1 ts salt
  • evt karvefrø for smak

Bland sammen alle ingrediensene i kjøkkenmaskin og la den gå til all deigen har samlet seg som en klump om eltekloen. Dette for å få en smidig og fin deig. Ha deigen ut på melet bakebord og del en opp i 10 like store biter som rulles til fine, runde boller. Klem/kjevle ut bollene til de er ca 15 cm i diameter og la dem ligge og hvile noen minutter mens du varmer takka eller en stor stekepanne. Når takka er varm, kjevler du leivene ut til de er minst 35 cm i diameter, helst enda tynnere (37-40 cm). Dette er i praksis litt tynnere enn du føler at du får til. Så ikke gi deg! Jeg bruker rutekjevle til dette. Bruk godt med mel under sånn at den ikke setter seg fast i bakebordet. Børst av mest mulig mel før steking. Jeg bruker en bakstepinne for å rulle dem opp og legge dem over på takka. Er det mye mel på oversiden, børstes det også av. Stekes til flatbrødet begynner å tørke, så snur jeg det. Nå har det små, gylne flekker. Stekes til det er sprøtt. Avkjøles på rist.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.