Butterdeig-pizza med traktkantarell og osterester

Resteost og traktkantarell er gode smaker sammen. Her har jeg laget en pizza med butterdeigbunn. Kjempegodt!

  • 1 fersk butterdeig (Berthas stekeklar butterdeig – 275 g)

Tomatsaus

  • 1 boks hermetiske knuste tomater
  • 1 fedd hvitløk
  • 1/2 ts sukker
  • 1/2 ts chilisaus
  • salt og pepper

Topping

  • 250 g traktkantarell
  • 2 små løk i tynne skiver
  • 100 g brie i tynne skiver
  • 75 g blåmuggost
  • 100 g østavind ost
  • 90–100 g filetbacon i skiver
  • Litt frist basilikum

Start med å koke tomatsausen. Ha alle ingrediensene til tomatsausen oppi en kjele og kok til den tykner. Smak til med salt og pepper. Stek soppen i godt smør. Kjevle ut butterdeigen ut så den passer en stekeplate (ikke kjevle så veldig mye mao). Prikk bunnen med en gaffel.
Smør sausen ut over bunnen. Deretter spre revet Østavind over. Legg på løken og noen blader med basilikum. Fordel biter av de andre ostene oppå. Til slutt legges biter av baconet oppå osten.
Stek pizzaen i 210 grader i 12-15 minutter til gylden og fin (avhenger veldig av ovnen din, så følg godt med.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.