Stikkelsbærsaft

  • 1 kg stikkelsbær
  • 2 –3 dl vann
  • 300 – 500 g sukker per liter råsaft

Ha stikkelsbærene i en kjele sammen med vannet og kok opp. La bærene småputre til de faller godt sammen. Det tar 10–15 minutter. Sil bærene gjennom et klede. Steriliser flaskene og korkene. Mål opp råsaften og hell den tilbake i kjelen. Tilsett 300–500 gram sukker per liter råsaft. Smak! Bærenes sukkerinnhold kan variere, og tilsett mer sukker dersom du ikke synes den er søt nok. Kok opp mens du rører til sukkeret er oppløst. Hell den varme saften over på flasker og skru til korken. Opbevares i kjøleskap.

En kommentar til «Stikkelsbærsaft»

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.