Jeg elsker kirsebærsaft! Den deilige, røde fargen og den gode smaken! Du kan bruke samme fremgangsmåte på andre frukter/bær også.
- 1 kg kirsebær med stein
- 2–3 dl vann
- 300–500 g sukker per liter saft etter smak og syrlighet på bærene
Vask kirsebærene og ha dem i en kjele sammen med vannet. Kok forsiktig opp, og la det småputre til kirsebærene faller sammen og blir litt bleke. Det tar 10–20 minutter. Sil bærene. Jeg pleier å gjøre dette i to omganger: Først i melsikt, deretter siler jeg saften gjennom et klede. Men du kan godt sile alt gjennom et klede med en gang. Nå kan du sterilisere flasker og korker. Jeg pleier å koke dem. Mål opp saften og hell den tilbake i kjelen. Tilsett 200–300 g sukker per liter saft. Kok opp og rør til sukkeret har løst seg opp. Når saften når kokepunktet, hell den over på flasker. Oppbevares kaldt.