Ostekake med rabarbralokk

Rabarbragele er deilig og vakkert på ostekake. Geleen er lys og klar og flott å bruke

Dette er en standard bunn. Dersom du ønsker en mindre søt og fet bunn, går det fint å bruke mindre sukker og smør i bunnen.

Bunn

  • 15 kormokjeks
  • 75 g sukker
  • 8 ss smør

Fyll

  • 400 g kremost
  • 330 g cottage cheese
  • 180 g sukker
  • 4 egg, sammenvispet
  • 1 dl rømme
  • frø fra 1 vaniljestang

    Gelelokk
  • rabarbrabiter i lake
  • 4 dl rabarbralake
  • 4 plater gelatin
  • forglemmegei eller andre spiselige blomster til pynt

Kjør kjeks til smuler i en foodprosessor. Smelt smøret i en kjele, og ha i kjekssmuler og sukker. Varm blandingen. Ha massen over i en mellomstor springform og press den lett ned.

Bland kremost og cottagecheese og egg godt sammen. Ha i rømme, sukker og frøene fra vaniljestangen. Hell kremen over kjeksblandingen og stek på 140 grader til massen stivner. Steketiden kan variere noe fra ovn til ovn, men det tar ca 25 minutter. Ta kaken ut av ovnen og avkjøl den i formen i kjøleskap.

Legg gelatinplatene i kaldt vann. Hell laken fra rabarbraen forsiktig over i et litermål. Dersom det er litt mindre enn 4 dl, kan du helle oppi litt vann, sånn at du får 4 dl væske. Hell laken over i en liten kjele og varm opp til den er like under kokepunktet. Ta kjelen av platen og ha gelatinplatene oppi. De skal nå smelte inn. Rør godt så den blander seg godt inn. Avkjøl saften til den er like over romtemperatur.

Ta kaken ut av kjøleskap, men la den fortsatt være i formen. Legg rabarbrabitene og forglemmegeiblomstene oppå kaken og hell laken (romtemperert) over kaken som fortsatt må være i formen. Bruk en liten coctailpinne eller noe annet smått for å dytte ned de blomstene hvis de flyter opp, sånn at de er dekket med gele. Sett kaken i kjøleskap til den stivner.

2 kommentarer til «Ostekake med rabarbralokk»

  1. Hei!
    Den ser nydelig ut! Men skal det virkelig stekes på 40 grader? Regner med det er en trykkfeil, men hva er det korrekte? 140?
    mvh Inger

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.