Panna cotta med mjødurt og kirsebærlokk

Mjødurt kalles også Nordens vanilje. Den tilfører en smak som minner om mandler og vanilje. Den funker kjempegodt i desserter!

Med lokk av hjemmelaget gelé! Hvis du ikke har mjødurt, kan du bruke frø fra 1/2 vaniljestang i denne oppskriften.

  • 1 l kremfløte
  • 1 dl helmelk
  • 160 g sukker
  • 1/2–1 ts pulver av mjødurtblomst (kan erstattes med frø fra 1/2 vaniljestang)
  • 4 plater gelatin
  • en kvivsodd salt

Til lokket: 

  • 100 g kirsebær, halve uten sten
  • 50 g sukker
  • 1 plate gelatin

Varm opp melk og fløte til det er rett under kokepunktet. Trekk kjelen til side og ha oppi mjødurten. La blandingen trekke i 30 minutter. Sil fløten (for å sikre at ikke du får for store biter av mjødurten med). Legg gelatinplatene i vann. Ha fløteblandingen tilbake i kjelen sammen med sukkeret. Varm opp blandingen igjen mens du rører til sukkeret har smeltet og blandingen igjen er like under kokepunktet. Ta kjelen av platen, klem ut vannet av geltatinen og tilsett den i den varme blandingen. Rør godt.

Hell blandingen over i porsjonsskåler. Dekk skålene med plast og sett dem i kjøleskapet. La dem stå til de har stivnet. Det tar vanligvis minst 3-4 timer.

Når pannacottaen har stivnet, kan du lage gelélokket. Legg gelatinplaten i vann. Varm opp kirsebærene og sukker og gi det et lite oppkok. Ta kjelen av platen. Klem vannet ut av gelatinplaten og ha den oppi den varme laken. Rør godt. La geléblandingen avkjøles til omtrent romtemperatur før du heller den over pannacottaen. Pass på at kirsebærbitene blir pent fordelt. Sett skålene kaldt til geléen har stivnet.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.