Grillede sjøkreps med ramsløk – servert i suppe

Helt ferske sjøkreps tror jeg er noe av det aller beste jeg vet.

Får du ikke tak i levende sjøkreps, bør du bruke frosne, rå sjøkreps fremfor ferdig kokte.

Til 4 porsjoner

 • 4 sjøkreps
 • ramsløk eller ramsløkpuré
 • (alternativt litt hvitløk og timian)
 • litt olje til steking
 • 1 sjalotteløk (avlang) eller 1/2 vanlig løk
 • 1/2 gulrot, finhakket
 • 5–10 cm stangselleri eller litt sellerirot, finhakket
 • 2 ss cognac
 • 3 dl hvitvin
 • 3 dl fløte
 • 1 ts tomatpure

Hvis du bruker levende sjøkreps, må du avlive dem forskriftsmessig. Brekk av hode og klør. Lag et langsgående kutt i halen på oversiden, og åpne litt. Ta ut den mørke tarmen. Legg halene med klørne ned og det åpne kuttet opp i en form. Legg på litt ramsløkpure eller finhakket ramsløk og litt matolje eller smør, salt og pepper på halene. Legg klørne ved siden av. La krepsehalene stå mens du lager suppen. Varm opp en kasserolle eller liten gryte. Ha i litt olje og fres sjøkreshodene i oljen. Skru ned varmen og tilsett løk, gulrot og selleri og la det frese med noen minutter. Ta kasserollen bort fra kjøkenvifta (gå gjerne ut), hell over cognacen og tenn på. Når dette er ferdig brent, helles hvitvin, fløte og tomatpure i. La dette stå og trekke over svak varme en times tid.

Mens suppen står og trekker,fyrer du opp grillen. Først når grillen er varm siler du av av hodene og har suppen tilbake i kjelen. Hvis det er mye væske, kokes dette litt inn. Smak på, og ha i salt og pepper etter smak.

Grill krepesehalene i 4 minutter. Legg halene i dype tallerkener. Fres opp suppen med stavmikser til den skummer og hell den deretter over krepsen. Pynt med ramsløkolje og servér!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.