Bleking av rødskrubb

Rødskrubben svartner ved overskjæring. Det går an å unngå det. Resultatet er fint, hvitt soppkjøtt.

Rødskrubb er en sopp som svartner når den skjæres over. Det går helt fint. Men hvis jeg skal bruke den f.eks i en klar suppe, vil jeg gjerne at den skal holde seg hvit. Jeg bruker vanligvis små, faste rødskrubb til dette, men det går bra med litt større sopper også.

Kok opp vann i en kjele. Jeg pleier å tilsette 1 ts salt og saften av 1/4–1/2 lime per liter vann, men det er ikke nødvendig. Jeg gjør det for smakens skyld. La vannet koke skikkelig. Rens soppen på utsiden, men hold den hel. Skjær nå opp soppen rett over kjelen, sånn at bitene faller ned i det kokende vannet. La dem koke noen minutter før du tar dem opp med en hullsleiv. Fortsett til all soppen er kokt.

Bleket rødskrubb kan has i panne og stekes med smør. Eller du kan bruke laken og soppen i deilig soppsuppe.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.