Rabarbraketchup med jordbær

Det er faktisk en greie – jordbær til pølser. Perfekt til grillpølser. Men husk å velge kvalitetspølser da.

Gir ca ½ liter ketchup

 • 500 g rababra kuttet i biter
 • 200 g rødløk (2 store eller 3 små)
 • 100–150 g jordbær
 • 3 fedd hvitløk, hakket
 • 1/2–1 ts chilipure (kan erstattes med fersk chili, pulver eller sløyfes)
 • 10 g frisk ingefær, hakket eller revet
 • 1/2 dl hvitvinseddik (annen eddik kan også brukes)
 • 1/2 dl vann
 • 250 g brunt sukker
 • 125 g hvitt sukker
 • 1 ts salt
 • 1 krm støtt allehånde

Ha rabarbra, løk, jordbær, hvitløk, ingefær, eddik og vann i en kjele. Kok opp og la det småkoke til rabarbraen og jordbærene er møre. Det tar ca 10 minutter. Ha i sukker og la det småkoke på svak varme til det er en grøtet masse. Det tar minst 30 minutter. Rør innimellom for å være sikker på at ikke noe svir seg i bunnen. For å få ketchupskonsistens kan du ta massen over i en sil, og presse så mye du får til gjennom silen. Det tar litt tid, og det skal ikke være igjen mer enn ca en spiseskje med masse igjen i silen når du er ferdig. Hell den silte massen tilbake i kjelen, og tilsett salt og allehånde. La massen koke til den tykner. Det kan ta litt tid. Du kan teste ved å ta litt ketchup på en skål og sette den i kjøleskapet 1 minutt. Hvis konsistensen er passe, er ketchupen ferdig. Smak til med salt og evt. mer eddik om du ønsker den syrligere.  Hell den over i helt rent glass eller i flaske.

Du kan også ta «lettvinte» og kjøre blandingen med stavmikser istedenfor å sile den. Den blir helt super likevel.

SMAK OG BRUK
Denne ketchupen har masse spennende smak, og familiens grillfavoritt! Den har en flott kombinasjon av søtt og syrlig i fin harmoni med jordbæraromaen. Den passer perfekt til litt kraftige, gode pølser, eller til annen grillmat. Ypperlig som base i en BBQ-sauce er den også.

TIPS

Bytt ut og erstatt allehånden med 1–2 ts chipotle og du har verdens beste pølsetopping

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.