Fylt gresskar-dessert (Sung Ka Ya Fuk Tong)

Du er garantert suksess med denne flotte desserten fra Bangkok. Fylt gresskar. Nydelig smak, og så er den veldig gøy å servere da!

Jeg bruker små gresskar til denne desserten. Gjerne de små, mørkegrønne, men det går fint med andre farger på skallet også. Gresskaret bør være rundt 500 g.

  • 4 store egg
  • 200 g palmesukker (du kan bruke dermarra om du ikke har palmesukker)
  • en knivsodd salt
  • 200 g kokosmelk
  • frø fra 1/2 vaniljestang
  • 1 lite gresskar (500 g)

Start med å gjøre klar gresskaret:Skjær et sekskantet lokk ut der stilken på gresskaret er, og løft det av. Ta vare på «lokket». Bruk en skje og skrap ut alle frøene av gresskaret. Sett gresskaret til side mens du lager eggestanden. Bland sammen egg, sukker, salt, kokosmelk og vaniljen i en bolle. Thaiene bruker hendene for å blande ingrediensene godt sammen. Bruk gjerne hansker. Hell blandingen gjennom en sil. Hell den silte blandingen over i gresskaret, og legg på lokket.

Hvis du har en dampkjele, skal gresskaret dampes i den til det er gjennomkokt. Jeg har ikke det, så jeg har hele gresskaret forsiktig i en stor vakuumpose som jeg vakuumerer, og setter det i en sousvide på 84 grader i 2 timer. Deretter kjøler jeg hele posen i kaldt vann.
Deles opp ved bordet, og serveres med mango eller bringebær.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.