Syltet ingefær

Syltet ingefær er så enkel og så godt! Kan spises med en gang, men blir bare bedre og bedre om den får stå og godgjøre seg. Holdbar flere uker.

Til et glass som rommer 2–3 dl

  • en stor bit ingefær
  • 1 dl eddik (hvitvin, eplecider eller risvin)
  • 1/2–1 dl sukker
  • 1 dl vann
  • 1/2 ts salt

Hvis du skal lage mye for å lagre over lang tid, bør du starte med å sterilisere glass. Hvis du skal lage for å bruke samme dag eller om et par dager, holder det å bruke et rent glass. Skrell eller skrap ingefæren. Skjær ingefæren i så tynne skiver som du klarer. Jeg bruker mandolin, men du kan også bruke ostehøvel. Bland eddik, sukker, vann og salt i en liten kjele og kok opp. Ha ingefæren oppi glasset, og hell over laken. Dersom du sylter ingefær for å lagre lenge, må glasset fylles så det såvidt renner over. Sett på lokk. Etter fem minutter kan du snu glasset og la det stå opp ned og avkjøle seg. Oppbevares i kjøleskap.

Servers til sushi eller sashimi, eller til din egen poke-bowl.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.