Disse bøkene kan kjøpes i bokhandelen, eller du kan bestille signert eksemplar ved å sende epost til
annebeth [at] abscheen.no


Om plukking og bruk av spiselige planter og sopp
Disse bøkene kan kjøpes i bokhandelen, eller du kan bestille signert eksemplar ved å sende epost til
annebeth [at] abscheen.no
Hei!
Bruker kvart år å lage soppsoya med mykje skrubb og piggsopp og litt kantarell. Raudvinen eg har brukt har vore «tung» og kraftig.
I år har eg nesten berre brukt kantarell og litt piggsopp, då eg ikkje finn skrubb. Spørsmålet mitt vert då om nokon har tankar om kva type raudvin som kan brukast til denne blandinga. Eg har tenkt at eg då må bruke ein «lettare» vin. Råd vert motteke med takk.
Hei, godt spørsmål. Nå er jo soppsoya noe man lager som krydder, og som du sier, vil nok vintypen påvirke smaken. Men her vil jeg jo tenke at det avhenger av hva du tenker bruke den til, mer enn hvilke sopparter du har brukt. Jeg har ikke egentlig noe godt svar. Anbefaler deg å prøve deg frem. Del gjerne resultatet 🙂