Te av geitrams

Den smaker som mild te – og faktisk ble den solgt som russisk te – eller Ivan-te, geitramsen. Du kan selvsagt bare tørke bladene, men du får mer smak om du fermenterer den først.

For å høste geitrams, tar du bare tak i stilken øverst, rett under blomstene/knoppene, og så drar du hånden nedover. Da får du masse fine geitramsblader. Du fermenterer på glass eller i vakuumpose. Her kan du se hvordan.

Lag ruller av geitramsen slik: Ta 4-5 blader i hånden og rull dem mellom hendene til de blir en slags rull. Legg rullene i en vakuumpose og vakuumer. Dersom du bruker syltetøyglass, må du sørge for at det blir helt fullt. Press rullene godt sammen, sånn at det er minst mulig luft i glasset. Sett glasset eller vakuumposten i et vindu og la det stå og godgjøre seg et par-tre dager. Hvis du bruker vakuumpose, vil du se at det danner seg ørsmå bobler.

Etter et par dager, har geitramsen startet å fermentere, og er klar til å tørkes. Legg rullene utover i en dehydrator, og tørk dem på lav temperatur – jeg pleier å tørke den på rundt 50 grader. Pass på at den er helt tørr før du har den på glass eller tett boks.

Bruk en–to teskjeer te blader per kopp te.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.