Grillet breiflabbhale med ramsløk-topping

Breiflabbhaler er supre på grillen. Denne friske ramsløktoppingen, er prikken over i-en.

2 porsjoner

  • 2 porsjonsstykker med breiflabb
  • ramløkpure eller ramsløkolje til pensling
  • salt og pepper
  • saften fra 1 sitron
  • like mye extra virgin olivenolje som sitron
  • 1–2 ss ramsløkpure
  • 2 ss kruspersille, hakket
  • 3 små ansjonsfileter, finhakket (kan sløyfes)
  • 1/2 rødløk, finhakket
  • 1 krm (1 ml) salt
  • 2 ts kapers

Smør inn fisken på begge sider med ramsløkpure, og salte og pepre. La fiske stå med dette mens du gjør istand toppingen.

Bland alle ingrediensene til toppingen. Hvis du dropper ansjosen, kan du tilsette en knisvodd med sukker for å gi litt rundere smak.

Grill fisken på begge sider- Bruk gjerne steketermometer og grill til kjernetemperaturen er rundt 50 grader.

Ta fisken av grillen, og topp den med ramsløktoppingen. Server med ris eller stekte poteter, og ha gjerne grillet asparges med ramsløkblomster til.

En kommentar til «Grillet breiflabbhale med ramsløk-topping»

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.