Granskuddsirup – uten koking

Dette er en frisk og god granskuddssirup uten koking. Den kan brukes som sirup til desserter, eller rett og slett som saft. Denne granskuddsirpupen har en friskere og kraftigere gransmak enn kokt granskuddsirup.

Dette er egentlig mer enn en fremgangsmåte enn en oppskrift. Jeg lærte den i en kommentar til min koke-versjon av granskuddsirup (på Facebook).
Ha granskudd og sukker lagvis i et syltetøyglass eller i en vakkumpose. Omtrent like mye sukker som granskudd. Du kan bruke vanlig hvitt sukker, eller halvparten brunt sukker. Da blir smaken fyldigere. La det stå – gjerne i et solvindu. Litt etter litt løses sukkeret opp. Og ja, det tar mange uker. Jeg kan dessverre ikke si hvor lenge den må stå, for jeg glemte min og smakte ikke på den før det hadde gått et år. Da helte jeg alt over i en sil og silte av granskuddene. Det ble en vakker og velsmakende sirup.

Smak og bruk:
Sirupen er rik på smak, litt syrlig, og med gransmak – eller en smak av skog! Blandet ut med vann blir det en deilig saft.

4 kommentarer til «Granskuddsirup – uten koking»

  1. Spennende!
    Jeg har fyllt opp 2 norgesglass med sukker og granskudd. Dette faller sammen. Må jeg etterfylle med sukker??

    1. Nei der trenger du ikke. Men du kan snu glasset opp ned så alt får sukret seg

  2. Hvor mye sukker ? Det står omtrent like mye av hvert, men jeg regner med at det er målt i dl og ikke i gram? Målt sammenpresset eller hvordan? Setter pris på svar, for jeg har lyst til å prøve denne framgangsmåten 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.